Aantal stemmen: 67 StarkTotaal Welke deur past bij u? - Starktotaal.nl‎
7.1 10
  • Winkelwagen
    0 Product(en) € 0,00
    • 0 Product(en) € 0,00
Onderhoud en tips

  01-04-2017     Reacties (0)

Afwerking en aflakken De deuren kunt u het beste binnen 14 dagen na levering te worden gemonteerd en te worden afgelakt. Alle binnendeuren zijn voorzien van een grondlak. Deze grondlak dient licht te worden opgeschuurd en kan direct worden overschilderd met watergedragen verf of terpentinehoudende lak.Buitendeuren die zijn gegrond kunnen hetzelfde worden bewerkt dan de binnendeuren. Niet voorbehandelde buitendeuren kunnen worden gebeitst, in de vernis worden gezet of in de grondlak worden gezet.Voor alle deuren geldt dat 3x lakken leidt tot het gewenste resultaat.Wanneer er bewerkingen aan deuren hebben plaatsgevonden, is op deze plekken de grondverf meestal verwijderd. Zorg ervoor dat op deze plaats extra aandacht wordt besteed om op een later tijdstip hier geen last van te ondervinden. Is er ook een slotgat en/of brievensleuf mogelijk in de buitendeuren? Wij kunnen tegen een kleine vergoeding een slotgat en/of brievensleuf voor u frezen in de onze buitendeuren. De afmeting van de brievensleuf is 290mm x 55mm (bxh), deze maat is gebaseerd op de PostNL richtlijnen. Helaas is dat niet in iedere buitendeur mogelijk om een brievensleuf te maken. Voor meer informatie kunt u het beste even  contact  met ons opnemen. Aan welke zijde dien ik de "losse" glaslatten te plaatsen? De "losse" glaslatten dienen aan de binnenzijde geplaatst te worden bij het afhangen van een uw buitendeur.

Lees meer

Hoe bepaal ik de deur maat

  01-04-2017     Reacties (0)

Hoe bepaal ik de deur maat Hoe bepaal ik de maat? Meet nauwkeurig de binnenmaat van uw kozijn (sponningmaat), of neem de exacte maat van uw oude deur op. Meet bij stompe deuren (zie ook uitleg stompe / opdek deuren) de breedte en hoogte. Meet bij opdekdeuren de breedte zonder de opdekrand en de  hoogte inclusief de opdekrand .

Lees meer

Draairichting bepalen

  14-03-2017     Reacties (0)

Draairichting bepalen Hoe kunt u weten of u een links- of rechtsdraaiende binnendeur heeft? Een vraag die u moet kunnen beantwoorden bij de aanschaf van een nieuwe deur. Dit geldt zowel bij het kopen van een stompe deur als opdekdeur (lees ook over het verschil tussen een  stompe en opdekdeur ). Links- en rechtsdraaiende deuren worden nog vaak door elkaar gehaald.  Hoe zit het nu precies en waarom is het belangrijk?  Draairichting deur: waarom belangrijk? De juiste draairichting van een deur is belangrijk om te weten voor onder meer de keuze van bijpassend  deurbeslag , sloten en paumelles. Draairichting deur: hoe te bepalen? Er is een eenvoudige manier om achter de draairichting van uw deur te komen: ga aan de zijde van de deur staan waar de deur naar u toe draait. Kijk nu waar de scharnieren gemonteerd zijn: is dit links of rechts? Als de scharnieren rechts zitten, heeft u een rechtsdraaiende deur. En andersom vanzelfsprekend: als de scharnieren links zitten, is het een linksdraaiende deur.  Kortom: de scharnieren bepalen dus de draairichting. U ziet het verschil ook duidelijk weergeven in de afbeelding. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust  contact  met ons op.

Lees meer

Verschil opdekdeur en stompe deur

  14-03-2017     Reacties (0)

Verschil opdekdeur en stompe deur Er zijn twee soorten binnendeuren: stompe binnendeuren (ook wel inleg- of sponningdeuren genoemd) opdek binnendeuren Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is dat een stompe deur geheel in het kozijn valt en wordt afgehangen aan scharnieren. Vandaar dat buitendeuren tegenwoordig vrijwel altijd stomp zijn. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn (opdekrand) en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze minder tocht doorlaat en daarnaast ook gemakkelijk te plaatsen is. > Ga naar het Starkdeuren assortiment opdek of stompe deuren  

Lees meer